BASILIS LAPPAS 002

Ο Βασίλης Λάππας  γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Κουκλιοί του νομού Ιωαννίνων και από μικρή ηλικία ασχολείται με τη φωτογραφία και περισσότερο με τη φωτογράφηση  των Ελληνικών τοπίων και τη σκηνοθεσία.

   Το 1990 παρακολούθησε  μαθήματα φωτογραφίας στις σχολές ΑΚΤΟκαι διακρίθηκε στον τομέα  της  Σκηνοθεσίας, τη Δημιουργία Ηχοραμάτων και Οπτικοαουστικών Παρουσιάσεων.

   Το 1991 διοργάνωσε την παρουσίαση των τελειόφοιτων των σχολώνΑΚΤΟ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων,  όπου και παρουσίασε το έργο  του «Ωδή στη Σαντορίνη»,από το ομώνυμο έργο τουΟδυσσέα Ελύτη,με απαγγελία του Ηθοποιού, Νίκου Μαγδαληνού.

Από το 1994, ο  Βασίλης Λάππας  διαθέτει  δικό του επαγγελματικό στούντιο  οπτικοαουστικών παρουσιάσεων και πελάτες του είναι πολλά γνωστά ονόματα του χώρου. Την ίδια χρονιά παρουσιάζει  στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το έργο του   «Βίκος: Χρονικό στις Εποχές», το οποίο απέσπασε άριστες κριτικές από ανθρώπους των γραμμάτων  και της  τέχνης. Το έργο του αυτό παρουσιάσθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με χορηγία του Ινστιτούτου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με χορηγία της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος  Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. στην οποία είναι ενεργό μέλος από το 1993 και στις 22 Μαΐου 1996, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ηρακλείου Αττικής.

Φωτογραφίεςκαικείμενάτου έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, όπως  «ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, DRIVE, BOSS,

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΜΟΤΟ, ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ», καθώς και στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με την Ethnodata.  

   Ταυτόχρονα υπήρξε και ο προσωπικός φωτογράφος  τουΓιώργου Χειμωνέτου και τηςΕθνικής Ομάδας Ποδηλασίας.

   Το 1996, σκηνοθετεί το έργο της ΔΕΗ «Οπτική Ενέργεια»,   σε φωτογραφίες Άλκη ΞανθάκηκαιΝτόρας Μηναϊδη,κείμενα Μάνου Στεφανίδη απαγγελία κειμένων, Κώστα  Χριστοφιλόπουλουκαι μουσικήYIANNΙ. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε στη Στοά βιβλίου και στο Γκάζι. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, η ΔΕΗ ανέλαβε τη  χορηγία και το έργο κυκλοφορεί σε CD-ROM.

Το 1999, παρουσίασε σε  διεθνές συνέδριο στην Ουκρανία το έργο «Ονειρικός Κόσμος», του Λάζαρου Σακελλαρίου, κατά την οποία έγινε και η βράβευση  του τότε Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεράσιμου Αρσένη.  

 Στις 17/4/2000,  παρουσίασε  στην αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το έργο του «Θαυμαστά Ερείπια», σε κείμενα και απαγγελία, Ναπολέοντα Λαζάνη. Το έργο   προλόγισαν  ο  Ιστορικός Φωτογραφίας, Άλκης Ξανθάκης  και ο Πρόεδρος  της  Ένωσης  Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού  Ελλάδος, Δημήτρης Λούκας. Μετά την προβολή του έργου  του απενεμήθη τιμητική πλακέτα  από την  Ένωση  Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού  Ελλάδος,  για την προσφορά του στον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας μας.

Από το Νοέμβριο  του 2002, ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Κώστα Χριστοφιλόπουλο στο περιοδικό Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας.

Το Φεβρουάριο του 2003, σκηνοθετεί το έργο «Οι Άνθρωποι της  Κ.Ο.Α», το οποίο στις 28-2-2003 παρουσιάσθηκε στην πανηγυρική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τα 60 χρόνια  της στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και του απενεμήθη έπαινος από το Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,  Άρη Γαρουφαλή, για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της πανηγυρικής αυτής εκδήλωσης.

Το έτος 2004, ξεκίνησε και συνεχίζει μαζί με τον Κώστα Χριστοφιλόπουλο να επιμελείται του διαδικτυακού ταξιδιωτικού περιοδικού «WWW.ECHORAMA.GR» και μέχρι σήμερα τόσο με τα έργα του, όσο και με τις φωτογραφίες του συνεχίζει να είναι Πρέσβης της Ελλάδας ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις ομορφιές και τον πολιτισμό μας.

kiparisissiΤΑ ΤΙΜΑΛΦΗ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ 2015

Στο νέο ποιητικό δημιούργημα του Πάνου Κυπαρίσση, ενός εμβληματικού εκπροσώπου της γενιάς του, διακρίνουμε μια σύνοψη των συμβόλων και των εικόνων 

 

ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΔΟΥΣΚΟΥ

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ των γνωστών δημιουργών Πάνου Κυπαρίσση και Φάνη Δούσκου, "Τα Γιάννενα του στοχασμού και των θρύλων"

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.....

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτιος μήνας και μήνας μνήμης, γι’ αυτό η σκέψη όλων των Ελλήνων τρέχει –πού αλλού;– στο 1821. Όταν ξέσπασε η Επανάσταση κι άρχισε ο αγώνας για την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό, η Ελληνική ψυχή κυοφορούσε από την άλλη κι όλας μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, μία μόνιμη σκέψη:... Περισσότερα....
  Στη δυτική Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, αναπτύχθηκε ο ιερότερος χώρος... Περισσότερα....
Δελφοί: Ο ομφαλός της Γης Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που... Περισσότερα....
 ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ: «Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ» Η Μεσσήνη είναι μια από τις... Περισσότερα....
Παλιό Μαυρονόρος ένα μνημείο χτισμένο εκεί όπου η γαλήνη της φύσης συναντά την αρμονία των χρωμάτων << Ξέρεις τα σπίτια πεισματώνουν εύκολα σαν τα ξεγυμνώσεις   >> ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ περισσότερα.... Περισσότερα...
  Η περιήγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου αποτελεί μια ομολογουμένως γοητευτική περιπέτεια,... Περισσότερα...
Άγιος Νικόλαος Κουκλιών... o θαυματουργός Βρισκόμαστε στους αγαπημένους Κουκλιούς,ένα... Περισσότερα...
  Το βοριαδάκι του φθινοπώρου που κυλάει απ’ τις πλαγιές του Κασιδιάρη μας περονιάζει και... Περισσότερα...

 

 ΓΕΩτρόπιο  
 

 geotropio

ΛΑΜΠΕΙΑ - ΔΙΒΡΗ

 Τεύχος 422 17/ ΜΑΪΟΥ 2008

 

 


 

 
 
 ECHORAMA.GR - NTOKIMANTER
 
 

ECHORAMA ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Οδοιπορικά του Κώστα Χριστοφιλόπουλου στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας

 
   
   
   
   

Κώστας Χριστοφιλόπουλος Twitter