ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ
Όταν ο κιθαρίστας των Kansas Kerry Livgren άνοιξε ένα παλιό ινδιάνικο βιβλίο ποίησης, η ματιά του έπεσε σε ένα στίχο ‘For All We Are Is Dust In The Wind “. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να συνθέσει το καταπληκτικό τραγούδι ‘Dust In The Wind”.
Οι Kansas ξεκίνησαν την καριέρα τους αρχές της δεκαετίας του '70 με το όνομα "White Clover" από την πόλη Topeka και αποτελείτο από τους Steve Walsh (φωνή, πλήκτρα) Kerry Livgren (κιθάρα.πλήκτρα) Richard Williams (κιθάρα) Robby Steinhardt (βιολί,φωνητικά) Dave Hope (μπάσο) και Phil Ehart στα ντραμς.
Το 1977 είναι η χρονιά που τους καθιερώνει για τα καλά στη παγκόσμια ροκ κοινότητα και ο λόγος είναι ότι κυκλοφορούν το εξαίσιο "Point of no Return" όπου περιέχει την μεγάλη και πολυπλατινένια τους επιτυχία- παραλίγο να μην μπει στο δίσκο - "Dust in the Wind".Είναι μια αργή μελαγχολική μελωδία με φλοσοφικούς στίχους, διαφορετική από άλλες επιτυχίες όπως το "Cary On Wayward" και "Point Of Know Return".
Ένας διαλογισμός για την θνησιμότητα και το αναπόφευκτο του θανάτου.
Η θεματολογία του έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα από την βίβλο Γένεσις 3:19 ( Για τη σκόνη είσαι και εις θέλεις σκόνη εσύ επιστροφής )
Αλλά η πραγματική έμπνευση ήταν από ένα ποιητικό βιβλίο των Native America, συλλογή που περιλαμβάνει το στίχο ‘For All We Are Is Dust In The Wind" (ό,τι όλοι είμαστε σκόνη στον άνεμο ).
36 χρόνια έχουν περάσει από το άλμπουμ "Point Of Know Return" των Kansas και o Rich Williams, επ' ευκαιρία αυτής της επετείου,είπε για το πιο πετυχημένο κομμάτι όχι μόνο του άλμπουμ και της καριέρας των Kansas, αλλά και της rock μουσικής γενικότερα.O λόγος φυσικά για το "Dust In The Wind", για το οποίο ο Williams δήλωσε πως η μπάντα ήταν φοβισμένη για το πώς θα γίνει δεκτό από το κοινό, χαρακτηρίζοντας το κομμάτι απροσδόκητη επιτυχία, μην περιμένοντας πως 36 χρόνια μετά θα ήταν ακόμη αγαπητό και γνωστό.
Σκόνη στον άνεμο
Κλείνω τα μάτια μου
Μόνο για μια στιγμή και η στιγμή χάνεται
Όλα τα όνειρά μου
Λάμπουν στα αποριμμένα μάτια μουΣκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είναι, είναι σκόνη στον άνεμοΊδιο παλαιό τραγούδι
Μόνο μια σταγόνα νερού στην απέραντη θάλασσα
Ότι και αν κάνουμε
Συντρίβεται στο έδαφος αν και αρνούμαστε να το δούμεΣκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είμαστε είναι σκόνη στον άνεμοΤώρα
Μην περιμένετε άλλο
Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα εκτός από την γη και τον ουρανό
Γλιστρά μακριά
Και όλα τα χρήματά σας ούτε ένα λεπτό δεν θα αγοράσουνΣκόνη στον άνεμο
Το μόνο που είμαστε είναι σκόνη στον άνεμο
Σκόνη στον άνεμο
Τα πάντα είναι σκόνη στον άνεμο
|