MUSIC NEWS
(Δεκ 20, 2014) THE HISTORY OF ROCK
1952....Η πρώτη.. Rock and Roll συναυλία ΞΕΚΙΝΑΕΙ. Η Moondog Coronation Ball πραγματοποιήθηκε στο Cleveland Arena του Ohio στις 21 Μαρτίου 1952. Ήταν η πρώτη rock and roll συναυλία που διοργάνωσε Ο θρυλικός DJ Alan Freed Read more...
   |    (Δεκ 03, 2014) THE HISTORY OF ROCK
 MUSIC NEWS:   JANIS:LITTLE GIRL BLUE Janis:Little Girl Blue, το νέο επεξεργασμένο ντοκιμαντέρ του 2014 με την Janis Joplin από την βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθεσίας Amy J Berg για το έργο της Ρύσαι ημάς από του πονηρού, θα κάνει θεατρική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 4 Δεκεμβρίου. Read more...
   |   

ROCK BALLADS

ROCK BALLADS

Οκτώβριος 24, 2015

ROCK BALLADS

Οκτώβριος 20, 2015

ROCK BALLADS

Σεπτέμβριος 20, 2015

ROCK BALLADS

Σεπτέμβριος 01, 2015

ROCK BALLADS

Ιούλιος 18, 2015

ROCK BALLADS

Απρίλιος 21, 2015

ROCK BALLADS

Μάρτιος 12, 2015

ROCK BALLADS

Φεβρουάριος 16, 2015

ROCK BALLADS

Ιανουάριος 25, 2015

ROCK BALLADS

Ιανουάριος 15, 2015

LED ZEPPELIN

"Η Μεγάλη Υπέρβαση"Όταν πρόκειται για rock 'n' roll και υπέρβαση, κανείς δεν έκανε τη μεγαλύτερη και καλύτερη από τους Led Zeppelin.

 

 ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ

led zeppelin 1969 ALED ZEPPELIN "Η Μεγάλη Υπέρβαση

"Όταν πρόκειται για rock 'n' roll και υπέρβαση, κανείς δεν έκανε τη μεγαλύτερη και καλύτερη από τους Led Zeppelin. Κατά τη διάρκεια των δώδεκα χρόνων περίπου, κατάφεραν να φτιάξουν νέους κανόνες και να ξεφύγουν από το συντηρητικό κατεστημένο. Έγραψαν τους εθιμοτυπικούς Κανονισμούς και πούλησαν τις  περισσότερες εγγραφές από σχεδόν οποιονδήποτε άλλον και έκαναν το rock 'n' roll τρόπο ζωής και το ανέβασαν σε νέα επίπεδα. Αλλά τίποτα από αυτά δεν θα είχε σημασία αν η μουσική τους δεν έφθανε μέχρι το μύθο. Και αυτό έκαναν.  Από τον θορυβώδες blues-rock ομότιτλο ντεμπούτο τους το 1969 με τον άψογο δυναμισμό του 1971, το αριστουργηματικό "Led Zeppelin IV» στο γιγαντιαίο Stomp του επικού "Physical Graffiti". Τα Led Zeppelin κομμάτια είναι σχεδιασμένα να αντέχουν δεκαετίες come-and-go τάσεις. Ο θάνατος του ντράμερ John Bonham το 1980 έμελλε να θέσει τέλος στη μπάντα, αλλά η μουσική θα ζει για πάντα!

Δισκογραφία:


1969 - Led Zeppelin
1969 - Led Zeppelin ΙΙ
1970 - Led Zeppelin ΙΙΙ
1971 - Led Zeppelin ΙV
1973 - Houses of the Holy
1975 - Physical Graffiti
1976 - Presence
1979 - In Through the Out Door
1982 - Coda  "Το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι συλλογή ακυκλοφόρητων τραγουδιών που προέρχονται από όλη την καριέρα του συγκροτήματος. Η κυκλοφορία του πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια μετά τον θάνατο του ντράμερ John Bonham και τη διάλυση των Led Zeppelin". 

"John Bonham",  "John Paul Jones",  "Jimmy Page",  "Robert Plant"!

BY ΧΡΗΣΤΟΣ CHR

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτιος μήνας και μήνας μνήμης, γι’ αυτό η σκέψη όλων των Ελλήνων τρέχει –πού αλλού;– στο 1821. Όταν ξέσπασε η Επανάσταση κι άρχισε ο αγώνας για την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό, η Ελληνική ψυχή κυοφορούσε από την άλλη κι όλας μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, μία μόνιμη σκέψη:... Περισσότερα....
  Στη δυτική Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, αναπτύχθηκε ο ιερότερος χώρος... Περισσότερα....
Δελφοί: Ο ομφαλός της Γης Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που... Περισσότερα....
 ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ: «Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ» Η Μεσσήνη είναι μια από τις... Περισσότερα....
 
 
 ECHORAMA.GR - NTOKIMANTER
 
 

ECHORAMA ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Οδοιπορικά του Κώστα Χριστοφιλόπουλου στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας