82η ΔΕΘ 2017 ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεθνής Έκθεση

82η  ΔΕΘ  2017  ΜΟΧΛΟΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

( ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ)

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΜΑΡΙΑ  ΚΟΛΛΙΑ- ΤΣΑΡΟΥΧΑ

ΤΙΜΩΜΕΝΗ  ΧΩΡΑ   ΚΙΝΑ

Η 82η ΔΕΘ ( Διεθνής ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης) άνοιξε τις πύλες της σε ένα ιδιαίτερο κλίμα . Με πολύ ενδιαφέρον οι αναφορές της Διοίκησης της ΔΕΘ και η ομιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)  κας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά στην  συνέντευξη τύπου  σε  μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων.

Περισσότερα...

ΠΕΡΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

picassoTου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Η αναφορά της εκάστοτε κυβέρνησης στην διαπλοκή που την πολεμά και κινεί τα νήματα και την αντιπαλεύει δεν είναι κάτι καινούργιο. Για τους πολίτες είναι το γνωστό παιχνίδι του καλού και του κακού και για τη μάζα η μόνιμη επωδός της θεωρίας που λέει πως για τα δεινά της φταίει ή η διεθνής συνωμοσία ή η εγχώρια που ονομάζεται εν συντομία διαπλοκή.

Περισσότερα...

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ

hb 58.187Tου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Όσο κι αν η αναισθησία έχει κατακλύσει το δημόσιο βίο, κυρίως μετά την τυχοδιωκτική επικράτηση στη διακυβέρνηση της χώρας του πάλαι ποτέ αντιμνημονιακού μετώπου, που εξελίχθηκε στην πιο σκληρή και απάνθρωπή εκδοχή εφαρμογής μνημονίων, η ιστορική μνήμη και η αλήθεια είναι παρούσες, και εκδικούνται.

Περισσότερα...

ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ

15dd35782b4fcc50b2f1ee9e09ada32aΤου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Αναρωτιoύνται πολλοί αναλυτές, πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα στη χώρα αν δεν είχε προκύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικοινωνιακός Αλέξης Τσίπρας, που πήρε το αντιμνημόνιο και το μετέτρεψε σε σκληρό μνημόνιο, ανατρέποντας την "ανατροπή" με ομολογουμένως "αναίμακτο" για τον ίδιο τρόπο. Κατ' αρχάς να θυμηθούμε το κλίμα που επικρατούσε από το 2012 και μετά στην ελληνική κοινωνία, με ευθύνη και του εμπνευστή του αντιμνημονιακού αγώνα Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του καραδοκούντα να ηγηθεί αυτού του αγώνα ως εκφραστής των "αγανακτισμένων" Α. Τσίπρα.

Περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Vincent Van Gogh AuversΤου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Δεν θα συμφωνήσουμε με την πλειοψηφία των αναλυτών που βλέπουν στο νέο σχήμα που επέλεξε ο πρωθυπουργός, κυβέρνηση μακράς πνοής με ορίζοντα το τέλος της τετραετίας. Αντίθετα θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ανασχηματισμός γέννησε μια κυβέρνηση που σχηματικά θα την ονομάζαμε «για παν ενδεχόμενο». Δηλαδή αν κάτι στραβώσει με τους δανειστές – όπως συνήθως συμβαίνει-, αν δεν δοθεί κάτι χειροπιαστό για το θέμα του χρέους – που είναι και το πιθανότερο – δεν θα εκπλαγούμε αν η ξαφνική προσφυγή στις κάλπες, εμφανιστεί από την ηγετική ομάδα του Μαξίμου ως μονόδρομος.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτιος μήνας και μήνας μνήμης, γι’ αυτό η σκέψη όλων των Ελλήνων τρέχει –πού αλλού;– στο 1821. Όταν ξέσπασε η Επανάσταση κι άρχισε ο αγώνας για την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό, η Ελληνική ψυχή κυοφορούσε από την άλλη κι όλας μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, μία μόνιμη σκέψη:... Περισσότερα....
  Στη δυτική Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, αναπτύχθηκε ο ιερότερος χώρος... Περισσότερα....
Δελφοί: Ο ομφαλός της Γης Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που... Περισσότερα....
 ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ: «Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ» Η Μεσσήνη είναι μια από τις... Περισσότερα....
 
 
 ECHORAMA.GR - NTOKIMANTER
 
 

ECHORAMA ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Οδοιπορικά του Κώστα Χριστοφιλόπουλου στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας

 
   
   
   
   

Κώστας Χριστοφιλόπουλος Twitter