ΠΕΡΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

picassoTου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Η αναφορά της εκάστοτε κυβέρνησης στην διαπλοκή που την πολεμά και κινεί τα νήματα και την αντιπαλεύει δεν είναι κάτι καινούργιο. Για τους πολίτες είναι το γνωστό παιχνίδι του καλού και του κακού και για τη μάζα η μόνιμη επωδός της θεωρίας που λέει πως για τα δεινά της φταίει ή η διεθνής συνωμοσία ή η εγχώρια που ονομάζεται εν συντομία διαπλοκή.

Περισσότερα...

ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ

15dd35782b4fcc50b2f1ee9e09ada32aΤου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Αναρωτιoύνται πολλοί αναλυτές, πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα στη χώρα αν δεν είχε προκύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικοινωνιακός Αλέξης Τσίπρας, που πήρε το αντιμνημόνιο και το μετέτρεψε σε σκληρό μνημόνιο, ανατρέποντας την "ανατροπή" με ομολογουμένως "αναίμακτο" για τον ίδιο τρόπο. Κατ' αρχάς να θυμηθούμε το κλίμα που επικρατούσε από το 2012 και μετά στην ελληνική κοινωνία, με ευθύνη και του εμπνευστή του αντιμνημονιακού αγώνα Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του καραδοκούντα να ηγηθεί αυτού του αγώνα ως εκφραστής των "αγανακτισμένων" Α. Τσίπρα.

Περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Vincent Van Gogh AuversΤου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Δεν θα συμφωνήσουμε με την πλειοψηφία των αναλυτών που βλέπουν στο νέο σχήμα που επέλεξε ο πρωθυπουργός, κυβέρνηση μακράς πνοής με ορίζοντα το τέλος της τετραετίας. Αντίθετα θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ανασχηματισμός γέννησε μια κυβέρνηση που σχηματικά θα την ονομάζαμε «για παν ενδεχόμενο». Δηλαδή αν κάτι στραβώσει με τους δανειστές – όπως συνήθως συμβαίνει-, αν δεν δοθεί κάτι χειροπιαστό για το θέμα του χρέους – που είναι και το πιθανότερο – δεν θα εκπλαγούμε αν η ξαφνική προσφυγή στις κάλπες, εμφανιστεί από την ηγετική ομάδα του Μαξίμου ως μονόδρομος.

Περισσότερα...

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ

hb 58.187Tου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Όσο κι αν η αναισθησία έχει κατακλύσει το δημόσιο βίο, κυρίως μετά την τυχοδιωκτική επικράτηση στη διακυβέρνηση της χώρας του πάλαι ποτέ αντιμνημονιακού μετώπου, που εξελίχθηκε στην πιο σκληρή και απάνθρωπή εκδοχή εφαρμογής μνημονίων, η ιστορική μνήμη και η αλήθεια είναι παρούσες, και εκδικούνται.

Περισσότερα...

ΒΑΡΙΔΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ή Ο ΣΥΡΙΖΑ;

t Van Gogh Poppy FieldsΤου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Η κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις φέρνει προβληματισμό και γκρίνια στην κυβερνώσα παράταξη. Οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού μέσα και έξω δεν δείχνουν πλέον ικανές να ανατρέψουν το δυσμενές, για την κυβέρνηση αλλά και για το κόμμα, κλίμα. Και όπως φαίνεται από τις διαρροές στα προσφιλή στην ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, social media, ήδη γίνονται σχεδιασμοί για την επόμενη μέρα, αλλά και αναλύσεις για το τι φταίει για την ραγδαία απαξίωση των συμβόλων, που πριν ένα χρόνο περίπου, οδήγησαν σε τρεις συνεχόμενες νίκες το πρώην μικρό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτιος μήνας και μήνας μνήμης, γι’ αυτό η σκέψη όλων των Ελλήνων τρέχει –πού αλλού;– στο 1821. Όταν ξέσπασε η Επανάσταση κι άρχισε ο αγώνας για την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό, η Ελληνική ψυχή κυοφορούσε από την άλλη κι όλας μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, μία μόνιμη σκέψη:... Περισσότερα....
  Στη δυτική Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, αναπτύχθηκε ο ιερότερος χώρος... Περισσότερα....
Δελφοί: Ο ομφαλός της Γης Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που... Περισσότερα....
 ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ: «Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ» Η Μεσσήνη είναι μια από τις... Περισσότερα....
 
 
 ECHORAMA.GR - NTOKIMANTER
 
 

ECHORAMA ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Οδοιπορικά του Κώστα Χριστοφιλόπουλου στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας

 
   
   
   
   

Κώστας Χριστοφιλόπουλος Twitter