tamayoΤου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Με την άφιξη του καινούργιου χρόνου, λίγους μόνο μήνες μετά τη δεύτερη σαρωτική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, - τρίτη στην ουσία με το δημοψήφισμα - και τα μαύρα σύννεφα έχουν ήδη αρχίσει να συσσωρεύονται πάνω απ' τον κυβερνητικό ουρανό. Δεν είναι μόνο οι αποχωρήσαντες πρωτοκλασάτοι που αμαυρώνουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θυμίζουν τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις μετεκλογικές ανακολουθίες, είναι και ο εταίρος, οι ΑΝΕΛ, που με τις κωμικές εθνικολαϊκιστικές πρωτοβουλίες τους, προκαλούν θυμηδία σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Οι πρώτοι με αιχμή του δόρατος τον κ. Μηλιό πρώην υπεύθυνου του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Κωνσταντοπούλου πρώην προέδρου της Βουλής,- κορυφαία επιλογή του πρωθυπουργού - και τον κ. Βαρουφάκη - κεντρικό διαπραγματευτή με τους εταίρους, έμπιστου συνεργάτη του Α. Τσίπρα - να ξηλώνει το πουλόβερ των πρώην συντρόφων του σε κάθε γωνιά του πλανήτη, δεν αφήνουν την κοινωνία να επιδοθεί στο τόσο επωφελές για το εγχώριο πολιτικό σύστημα, το προσφιλές της παιχνίδι της λήθης. Πως να ξεχάσει άλλωστε, που άλλα αφελώς πρόσμενε και άλλα κελεύει το κρατικό ταμείο, που πολλαπλασίασε και βάρυνε ακόμη περισσότερο τα ραβασάκια που αποστέλλει. Και τι να σου κάνει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και το δίδυμο των ηρακλείων του κ. Τσίπρα, κ.κ. Φλαμπουράρη και Παππά, που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως όλα βαίνουν καλώς και η διακυβέρνηση είναι υπό έλεγχο. Την ίδια στιγμή μάλιστα ο ιδεολογικά ιστάμενος στα άκρα της δεξιάς κυβερνητικός εταίρος, αντιδρά σε επικοινωνιακά καίριες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που μπορούν να της δώσουν ανάσα από την δυσβάσταχτη ατζέντα των μέτρων του “αριστερού” μνημονίου, όπως εκείνης του συμφώνου συμβίωσης. Και σα να μην έφθανε αυτό, ρίχνει και την μιλιταριστική βόμβα της υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών και των στρατιωτικών λυκείων, κάνοντας μαλλιά κουβάρια τον ΣΥΡΙΖΑ και αιφνιδιάζοντας το Μαξίμου. Ή μήπως δεν υπήρξε αιφνιδιασμός και ανέκρουσαν πρύμναν μετά τις αντιδράσεις; Και ενώ η κοινωνία βράζει και αποστασιοποιείται με γοργούς ρυθμούς από την πολιτική συμμετοχή, μια επιλογή ιδιαίτερα επικίνδυνη για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, κάτι που καταδεικνύουν οι πρόσφατες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών καλείται να ψηφίσει μεταρρυθμίσεις αγκάθια, όπως για το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το δημοσιονομικό. το εργασιακό και το αγροτικό. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, αν συνυπολογίσει στο ήδη τεταμένο κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και την πίεση που θα ασκήσουν στους βουλευτές της περιφέρειας οι ψηφοφόροι τους,  τις μέρες των εορτών, που επισκέπτονται ως είθισται τις εκλογικές τους περιφέρειες.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτιος μήνας και μήνας μνήμης, γι’ αυτό η σκέψη όλων των Ελλήνων τρέχει –πού αλλού;– στο 1821. Όταν ξέσπασε η Επανάσταση κι άρχισε ο αγώνας για την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό, η Ελληνική ψυχή κυοφορούσε από την άλλη κι όλας μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, μία μόνιμη σκέψη:... Περισσότερα....
  Στη δυτική Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, αναπτύχθηκε ο ιερότερος χώρος... Περισσότερα....
Δελφοί: Ο ομφαλός της Γης Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που... Περισσότερα....
 ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ: «Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ» Η Μεσσήνη είναι μια από τις... Περισσότερα....
 
 
 ECHORAMA.GR - NTOKIMANTER
 
 

ECHORAMA ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Οδοιπορικά του Κώστα Χριστοφιλόπουλου στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας

 
   
   
   
   

Κώστας Χριστοφιλόπουλος Twitter