wallpaper van gogh animaatjes 26Tου Κώστα Χριστοφιλόπουλου

Μοιάζει σαν να άνοιξε ξαφνικά ο ασκός του Αιόλου. Και όπως είθισται στον τόπο μας, τα ζητήματα ήθους και διαφθοράς, εμφανίζονται κυρίως όταν θίγονται συμφέροντα, και όταν για κάποιες αιτίες σπάει η ομερτά. Όπως αποδεικνύεται, όλοι γνώριζαν και την προνομιακή μεταχείριση του ομίλου Καλογρίτσα από τη μη συστημική τράπεζα Αττικής, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και τη σχέση με αυτήν μεγαλοστελεχών της κυβέρνησης, όπως ο κ. Δραγασάκης που υπήρξε συνεργάτης της.

Αλλά και στην τράπεζα της Ελλάδος που έχει την εποπτεία και στις συστημικές και στις μη, ήταν γνωστά τα έργα και ημέρες της Αττικής, όπως απεδείχθη από το πόρισμα που υπήρχε αλλά μούχλιαζε σε κάποιο συρτάρι. Χρειάστηκε να στριμωχθούν και να απειληθούν λόγω των τηλεοπτικών αδειών κάποιοι βαρόνοι των ΜΜΕ, ώστε να δώσουν εντολή για αποκαλυπτική όντως δημοσιογραφία, αλλά και μια σκληρή και υποβόσκουσα σύγκρουση της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη για να πάει το πόρισμα καταπέλτης για την τράπεζα Αττικής στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Τώρα που τα τελώνια βγήκαν στους δρόμους και διαμορφώνουν την επικαιρότητα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με αλλεπάλληλες συσκέψεις και παρεμβάσεις μέσω συνεντεύξεων προσπαθούν με σπασμωδικό τρόπο να αλλάξουν την ατζέντα. Ήδη μάλιστα το Μαξίμου πρέπει να αντιμετωπίσει και τη διογκούμενη ανησυχία που αρχίζει να διαποτίζει τόσο την κοινοβουλευτική ομάδα όσο και τα κομματικά στελέχη που νοιώθουν στην καθημερινότητά τους την πίεση της κοινωνίας, όπως ανάγλυφα αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Βλέπουμε λοιπόν να ξετυλίγεται ήδη  ένα έργο που επαναλαμβάνεται τα χρόνια της κρίσης. Ο χρόνος μια κυβερνητικής θητείας από τη θριαμβευτική εκλογή της να είναι όλο και συντομότερος, να μην αλλάζει τίποτε ως προς τα μνημόνια και κυρίως να ξεμένει ο τόπος από «σωτήρες» και από «καλλιεργητές ελπίδων». Σίγουρα ο ερασιτεχνικός τρόπος που έγινε ο διαγωνισμός για τη διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου, ελάχιστους έπεισε πως δεν έγινε με ιδιοτελή κριτήρια, με στόχο την χειραγώγηση της ενημέρωσης. Και είναι πολύ δύσκολο πλέον για την κυβέρνηση, είτε να κάνει πίσω, είτε να επιβάλλει τον εκλεκτό της. Και στις δύο περιπτώσεις το κλίμα θα είναι εις βάρος της. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που εκτιμούν πως μια απόρριψη της διαδικασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μπορεί να δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να βγει προσωρινά από το αδιέξοδο που η ίδια οδηγήθηκε από τις επιλογές της.. Ένα αδιέξοδο που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα στην κάθετη πτώση της.  

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτιος μήνας και μήνας μνήμης, γι’ αυτό η σκέψη όλων των Ελλήνων τρέχει –πού αλλού;– στο 1821. Όταν ξέσπασε η Επανάσταση κι άρχισε ο αγώνας για την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό, η Ελληνική ψυχή κυοφορούσε από την άλλη κι όλας μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, μία μόνιμη σκέψη:... Περισσότερα....
  Στη δυτική Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, αναπτύχθηκε ο ιερότερος χώρος... Περισσότερα....
Δελφοί: Ο ομφαλός της Γης Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που... Περισσότερα....
 ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ: «Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ» Η Μεσσήνη είναι μια από τις... Περισσότερα....
 
 
 ECHORAMA.GR - NTOKIMANTER
 
 

ECHORAMA ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Οδοιπορικά του Κώστα Χριστοφιλόπουλου στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας

 
   
   
   
   

Κώστας Χριστοφιλόπουλος Twitter