ΝΤΟΥΜΠΑΪΛΑΝΤ: ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

 

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το κοσμοπολίτικο Ντουμπάϊ, καλό είναι να μην περιμένεις να ζήσεις παραδοσιακές αραβικές στιγμές και «χίλιες και μία νύχτες».

Αυτό βέβαια δεν είναι αποτρεπτικό να βιώσεις, τη μοναδική εμπειρία, για το που μπορεί να φθάσει η ανθρώπινη φαντασία και δημιουργία, όταν διατίθενται μυθώδη κεφάλαια, που τα παρέχει μάλιστα απλόχερα και χωρίς κόπο η μάνα γη.

Περισσότερα...

Ν ΥΟΡΚΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Κείμενο-Φωτο Κώστας Χριστοφιλόπουλος

Το Μανχάταν μοιάζει σαν τεράστιο καράβι στις εκβολές του ποταμού και τα κατάρτια του αποτελούνται από ουρανοξύστες που το κατακλύζουν. Η πλώρη του μοιάζει να προσεγγίζει το φάρο του αγάλματος της Ελευθερίας και θυμίζει τον τρόπο που εμφανίστηκαν κάποτε οι θαλασσοπόροι για να κατακτήσουν το νέο κόσμο. Αφού περάσαμε το σκόπελο του ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Κένεντι, με την καθόλου κολακευτική ουρά για μια μεγάλη χώρα, φθάσαμε στο ξενοδοχείο που για καλή μας τύχη ήταν δυο βήματα από την περίφημη 5η Λεωφόρο.

Περισσότερα...

ΒΙΕΝΝΗ

ΒΙΕΝΝΗ ΓΕΩ Κείμενο Φωτο: Κώστας Χριστοφιλόπουλος Μουσική πρωτεύουσα, πολιτιστική πρωτεύουσα, σταυροδρόμι ανατολής και δύσης, πόλη των μουσείων και των μεγάλων μουσουργών, όπως και να την αποκαλέσεις η Βιέννη παραμένει μοναδικός προορισμός ονείρου και φαντασίας για τον σύγχρονο περιηγητή.

Περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτιος μήνας και μήνας μνήμης, γι’ αυτό η σκέψη όλων των Ελλήνων τρέχει –πού αλλού;– στο 1821. Όταν ξέσπασε η Επανάσταση κι άρχισε ο αγώνας για την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό, η Ελληνική ψυχή κυοφορούσε από την άλλη κι όλας μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, μία μόνιμη σκέψη:... Περισσότερα....
  Στη δυτική Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, αναπτύχθηκε ο ιερότερος χώρος... Περισσότερα....
Δελφοί: Ο ομφαλός της Γης Στους πρόποδες του Παρνασσού, στο υποβλητικό φυσικό τοπίο που... Περισσότερα....
 ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ: «Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ» Η Μεσσήνη είναι μια από τις... Περισσότερα....
 
 
 ECHORAMA.GR - NTOKIMANTER
 
 

ECHORAMA ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Οδοιπορικά του Κώστα Χριστοφιλόπουλου στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας

 
   
   
   
   

Κώστας Χριστοφιλόπουλος Twitter