14 Ιουνίου Echorama History
14 Ιουνίου Echorama History
Το echorama.gr είναι το site που μας ταξιδεύει ποιητικά μέσα από το λόγο και την εικόνα, με όχημα τον πολιτισμό, τις περιηγήσεις και το πολιτικό βαρόμετρο.
πηγή: CLASSIC63.COM
Η Ιστορία της Μουσικής στον Κόσμο….
14 Ιουνίου το 1995 Ο Ιρλανδός rock κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Rory Gallagher (William Rory Gallagher 1948-1995) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών στο Λονδίνο από επιπλοκές που είχε η μεταμόσχευση που του είχε γίνει στο συκώτι. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα από τα σχολικά του χρόνια, αγαπούσε και έπαιζε τραγούδια των Buddy Holly και Eddie Cochran. Αργότερα ανακάλυψε την blues μουσική μέσα από τα τραγούδια του Muddy Waters και πειραματίστηκε με διάφορα στυλ.
Τον Αύγουστο του 1966 δημιούργησε το συγκρότημα Taste. Σε μια από τις εμφανίσεις τους το 1970 στο Isle of Wight Festival ήταν δίπλα στους Jimi Hendrix και The Who. Την ίδια χρονιά και ενώ το συγκρότημα περιόδευε στην Ευρώπη, ο Gallagher αποφάσισε να διαλύσει την μπάντα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια του: “Tattoo’d Lady”, “Let Me In”, “Do You Read Me”, “Shadow Play”, “Moonchild” κ.α. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του.
14 Ιουνίου το 1961 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και DJ, Boy George (George Alan O’Dowd) γεννήθηκε στο Μπέξλεϊ του Κεντ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Culture Club, οι οποίοι γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του ’80 με τραγούδια όπως τα “Do You Really Want to Hurt Me?”, “Time (Clock of the Heart)”, “Karma Chameleon”, “Miss Me Blind” κ.α. Μετά την διάλυση τους στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ακολούθησε σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε συνολικά οχτώ στούντιο άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια του: “Everything I Own”, “Sold”, “The Crying Game” κ.α. Θεωρείται από τους πιο πετυχημένους DJ, παίζοντας σε κλαμπς σε όλο τον κόσμο
14 Ιουνίου το 1965 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου οι The Beatles ηχογραφούν ένα από τα πιο διασκευασμένα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής, το “Yesterday”. Είναι μέρος του άλμπουμ “Help!” το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου του 1965. Αν και είχε γραφτεί από τον Paul McCartney καταχωρήθηκε σαν Lennon/McCartney, όπως τα περισσότερα τραγούδια τους. Μόνο στην Αμερική πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε πέντε εβδομάδες.
14 Ιουνίου το 1970 Οι Grateful Dead κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Workingman’s Dead”. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Uncle John’s Band”, “Casey Jones” κ.α.
14 Ιουνίου Echorama History
Το echorama.gr είναι το site που μας ταξιδεύει ποιητικά μέσα από το λόγο και την εικόνα, με όχημα τον πολιτισμό, τις περιηγήσεις και το πολιτικό βαρόμετρο.
πηγή: CLASSIC63.COM
Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα, παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή αδείας μας.