ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Nick and Bobbi Ercoline, the couple on the cover of Atlantic Records' original 1970 Woodstock: Music from the Original Soundtrack and More.
15 Αυγούστου  Echorama History
15 Αυγούστου  Echorama History
Το echorama.gr είναι το site που μας ταξιδεύει ποιητικά μέσα από το λόγο και την εικόνα, με όχημα τον πολιτισμό, τις περιηγήσεις και το πολιτικό βαρόμετρο.

πηγή: KL Gallery Web Radio.com

Η Ιστορία της Μουσικής στον Κόσμο…

        15 Αυγούστου  το 1933 Στο Dalzell της Νότιας Καρολίνας γεννιέται ο, μετέπειτα τραγουδιστής της rythm & blues μπάντας, The Drifters, Bill Pinkney. Μαζί με τη μπάντα μετρά πολλές μουσικές επιτυχίες. Το όνομα του έχει γραφτεί στο Vocal Group Hall Of Fame και το Rock And Roll Hall Of Fame. Απεβίωσε το 2007.

 

15 Αυγούστου το  1960 Ο Έλβις Πρίσλεϊ ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «It”s Now Or Never».

 

Θέλω πολύ στην Κύθνο να πάω

 

    15 Αυγούστου το 1965 Οι The Beatles παίζουν μπροστά σε 60.000 θαυμαστές τους στο Στάδιο Σέι της Νέας Υόρκης, σηματοδοτώντας την έναρξη του επονομασθέντος Stadium Rock

 

   15 Αυγούστου το 1967 Θεσπίζεται νομοθεσία κοινή για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, που απαγορεύει τη δημιουργία πειρατικών ραδιοφωνικών σταθμών, και επιβάλλει το κλείσιμο των ήδη υπαρχόντων. Ο μοναδικός σταθμός που αντιστάθηκε ήταν το Radio Caroline, το οποίο μάλιστα εξέπεμπε από ένα πλοίο!

 

    15 Αυγούστου το 1969 Ανοίγει τις πόρτες του ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ στην παγκόσμια μουσική ιστορία. Μετά από πολύ κόπο από την πλευρά της διοργάνωσης, το Woodstock Festival: 3 Days Of Peace & Music (15-17/8), είναι γεγονός. Στη σκηνή ανεβαίνουν ονόματα όπως. Janis Joplin, Jimi Hendrix, Carlos Santana, Jefferson Airplane, Joe Cocker κ.α. Και τις τρεις ημέρες, στο χώρο θα βρεθούν πάνω από 500 χιλιάδες κόσμου.

 

Το κορίτσι της φωτογραφίας και η πεταλούδα

Η φωτογραφία του Burk Uzzle επιλέχθηκε ως η πιο χαρακτηριστική του κλίματος του φεστιβάλ του 1969. Στη εξώφυλλο εμφανίζεται μια νεαρή, με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και φορώντας μεγάλα στρογγυλά γυαλιά.Η κοπέλα βυθισμένη  στην αγκαλιά ενός αγοριού που την τυλίγει με ένα ελαφρύ πάπλωμα. Δίπλα της υπάρχει μια χάρτινη πεταλούδα και γύρω της δεκάδες νεαροί, ξαπλωμένοι οι καθιστοί και επίσης τυλιγμένοι σε κουβέρτες.

«Δεν θυμάμαι και πολλά από το Φεστιβάλ αλλά έχω πολύ ζωντανές αναμνήσεις από την ατμόσφαιρα. Ο ουρανός είχε ένα χρώμα πορτοκαλί-ροζ από τα φώτα και ομιχλώδης. Μπορούσα να ακούσω τη μουσική, και τις ανακοινώσεις από πολύ μακριά. Γύρω μας ήταν οικογένειες, ζευγάρια, άνθρωποι που φώναζαν, μωρά που έκλαιγαν, (ήχοι από) μπάντζο και μπόνγκο. Ο αέρας ήταν υγρός και μύριζε όπως η φωτιά από της κατασκηνώσεις και το χασίς. Εγώ δεν είχα δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο  

 

 

ΟΙ Pavlov-s Dog- και η Julia

 

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΓΕΥΜΑ

Η Πίτα της Κικίτσας Μονοδένδρι

 

 

 

 

15 Αυγούστου  Echorama History
Το echorama.gr είναι το site που μας ταξιδεύει ποιητικά μέσα από το λόγο και την εικόνα, με όχημα τον πολιτισμό, τις περιηγήσεις και το πολιτικό βαρόμετρο.

πηγή: KL Gallery Web Radio.com

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο12 Αυγούστου  Echorama History
Επόμενο άρθρο16 Αυγούστου  Echorama History
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικών Παρουσιάσεων ΗΧΟΡΑΜΑΤΑ, Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Φεστιβάλ, Εκθέσεων Φωτογραφίας - Ζωγραφικής - κλπ κλπ. H classic63.com Vassilis Lappas αναλαμβάνει την διαχείριση τoυ ιστοτόπου σας με την παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμό και διαμόρφωση των ηλεκτρονικών σας σελίδων με τα άρθρα σας, των φωτογραφιών σας, με την δημιουργία διαφημιστικών slide shows (Banners), συλλογών φωτογραφιών και e-shop σε περιβάλλον Word Prees με χαμηλό κόστος. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here