23 Νοεμβρίου Η Ιστορία της Μουσικής

735
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23 Νοεμβρίου Η Ιστορία της Μουσικής

23 Νοεμβρίου Η Ιστορία της Μουσικής

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

23 Νοεμβρίου Η Ιστορία της Μουσικής

πηγή: KL Gallery Web Radio.com

Η Ιστορία της Μουσικής

Σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου-Roy Acuff     23 Νοεμβρίου το 1992    Ο Αμερικανός Country τραγουδιστής Roy Acuff (Roy Claxton Acuff 1903-1992) απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών στο Nashville από καρδιακή ανεπάρκεια. Αποκαλείται και King of Country Music. Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame το 1962. Δημοφιλή τραγούδια του: “Great Speckled Bird”, “Wabash Cannon Ball”, “Tennessee Waltz”, κ.α.

 

Σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου-Jerry Lee Lewis   23 Νοεμβρίου  το 1976    Ο Jerry Lee Lewis εμφανίζεται έξω από την έπαυλη Graceland του Elvis Presley, κρατώντας όπλο και φωνάζοντας: “Βγες έξω να σου δείξω  ποιος είναι ο αληθινός βασιλιάς του Rock n’ Roll”. Η αστυνομία συλλαμβάνει τον Lewis για οπλοκατοχή.

 

Σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου-AC-DC   23 Νοεμβρίου  το 1981  Κυκλοφόρησε το For Those About to Rock, we Salute You των AC/DC. Μέτριο άλμπουμ.  Υπάρχουν όμως κάποιες  καλές στιγμές και κάποια φοβερά riff. Όπως και να’ χει και μόνο για το ό,τι είναι AC/DC καθώς και για το γεγονός ότι τρία από τα κομμάτια του “For those about to rock…”, έχουν αναδειχθεί σε κλασσικά και διαχρονικά, δικαίως το άλμπουμ θεωρείται ένα από τα σημαντικά της πορείας των AC/DC.

Σαν σήμερα 23 Νοεμβρίου-Guns N' Roses   23 Νοεμβρίου  το 2008   Οι Guns N’ Roses κυκλοφορούν το έκτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο “Chinese Democracy”. Είναι το πρώτο τους άλμπουμ από την κυκλοφορία του “The Spaghetti Incident?” το 1993. Αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει το 2000 αλλά ο παραγωγός Roy Thomas Baker υποστήριξε πως τα τραγούδια έπρεπε να ξανά ηχογραφηθούν και από τότε άρχισε η περιπέτεια με αλλαγές παραγωγών, μηχανικών ήχου και μουσικών. Τελικά την παραγωγή υπέγραψαν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Axl Rose και ο Caram Costanzo. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Chinese Democracy“, “Better” και “Street of Dreams“. Οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα…

 

23 Νοεμβρίου Σαν Σήμερα

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους κοινοποιήστε το στα social media,  κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής σκηνής 

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  |ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο22 Νοεμβρίου Η Ιστορία της Μουσικής
Επόμενο άρθροΔάφνη-Στρέζοβα- Η Σειρήνα της Αχαΐας
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικών Παρουσιάσεων ΗΧΟΡΑΜΑΤΑ, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Ιδιοκτήτης της KL GALLERY και KL GALLERY WEB RADIO... Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Φεστιβάλ, Εκθέσεων Φωτογραφίας - Ζωγραφικής - κλπ κλπ. H KL Gallery Vassilis Lappas αναλαμβάνει την διαχείριση τoυ ιστοτόπου σας με την παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμό και διαμόρφωση των ηλεκτρονικών σας σελίδων με τα άρθρα σας, των φωτογραφιών σας, με την δημιουργία διαφημιστικών slide shows (Banners), συλλογών φωτογραφιών και e-shop σε περιβάλλον Word Prees με χαμηλό κόστος. Για άμεση επικοινωνία : basilapas@klgallerywebradio.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here