ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
24 Ιουλίου  Echorama History
24 Ιουλίου  Echorama History
Το echorama.gr είναι το site που μας ταξιδεύει ποιητικά μέσα από το λόγο και την εικόνα, με όχημα τον πολιτισμό, τις περιηγήσεις και το πολιτικό βαρόμετρο.

πηγή: KL Gallery Web Radio.com

 

     Η Ιστορία της Μουσικής στον Κόσμο…

Σαν σήμερα 24 Ιουλίου Simon and Garfunkel-01     24 Ιουλίου το 1971 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι Simon & Garfunkel και το άλμπουμ “Bridge Over Troubled Water”. Είναι το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ των Αμερικανών και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1970. Το Μάρτιο του 1971 στην 13η τελετή απονομής των Grammy Awards το άλμπουμ απέσπασε τα βραβεία “Album of the Year” και “Best Engineered Recording – Non-Classical” και το ομότιτλο τραγούδι τα βραβεία “Record of the Year”, “Song of the Year”, “Best Arrangement Accompanying Vocalist(s)” και “Best Contemporary Song”. Το 1977 στην πρώτη τελετή απονομής των Brit Awards, κέρδισε το βραβείο “Best International Album”. Το άλμπουμ, εκτός από τις ΗΠΑ, σημείωσε επιτυχία και στη Μεγάλη Βρετανία όπου ήταν το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ για τις χρονιές ’70 και ’71. Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα εικοσιοκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Bridge over Troubled Water”, “Cecilia”, “The Boxer” κ.α.

Σαν σήμερα 24 Ιουλίου Simon and GarfunkelΓέφυρα πάνω από ανταριασμένα νερά

Bridge Over Troubled Water

Όταν είσαι κουρασμένος και αισθάνεσαι μικρός
Όταν δάκρυα είναι στα μάτια σου, εγώ θα τα σκουπίσω.
Είμαι στο πλευρό σου, στις δύσκολες στιγμές
και όταν οι φίλοι έχουν εξαφανιστεί,
Σαν μια γέφυρα πάνω από ανταριασμένα νερά
θα ξαπλώσω κάτω,
Σαν μια γέφυρα πάνω από ανταριασμένα νερά
θα ξαπλώσω κάτω.
Όταν είσαι ξοφλημένος,
όταν δεν έχεις στέγη

όταν το βράδυ πέφτει τόσο σκληρά

θα σε παρηγορήσω.
Θα πάρω το μέρος σου.
Όταν ερχεται το σκοτάδι
και ο πόνος σε περιτριγυρίζει,
Σαν γέφυρα πάνω από ανταριασμένα νερά
θα ξαπλώσω κάτω.
Σαν γέφυρα πάνω από ανταριασμένα νερά
θα ξαπλώσω κάτω.
Άπλωσε τα πανιά σου ασημένιο κορίτσι,
ταξίδεψε.
Ήλθε η ώρα για να λάμψης.
Όλα τα όνειρα σου πλησιάζουν,
δες πως λάμπουν.
Αν χρειαστείς ένα φίλο
είμαι στο κατόπι σου.
Σαν γέφυρα πάνω από ανταριασμένα νερά
θα απαλύνω τις σκέψεις σου.
Σαν γέφυρα πάνω από ανταριασμένα νερά
θα απαλύνω τις σκέψεις σου…….

πηγή: Lyricstranslate

 

   24 Ιουλίου το 1982 Οι Survivor και το τραγούδι “Eye Of The Tiger” βρίσκονται στην κορυφή του Billboard Hot 100. Θα παραμείνουν στην πρώτη θέση για έξι εβδομάδες. Είναι μέρος του soundtrack της ταινίας “Rocky III”. Το Φεβρουάριο του 1983 στην 25η τελετή απονομής των Grammy Awards θα τους χαρίσει το βραβείο “Best Rock Performance”.

 

 24 Ιουλίου το 1990 Κυκλοφορεί ο 5ος δίσκος των Τεξανών Pantera με τίτλο “Cowboys From Hell”. Για πολλούς, ακόμα και για το ίδιο το συγκρότημα, θεωρείτε ο πρώτος τους, καθώς οι ίδιοι έχουν αποκηρύξει τα προηγούμενα albums τους θεωρώντας τα αδύναμα (που είναι!), και εντελώς άλλης μουσικής κατεύθυνσης (glam metal γ’ εθνικής). Με καινούριο τραγουδιστή τον Phil Anselmo, τη κιθάρα του Dimebag (τότε Diamond) Darrell να παίρνει το πρώτο λόγο και τα απίστευτα riff που εξαπολύει να είναι βαρύτερα και από αμόνι που πέφτει απ τον 10ο όροφο, αλλά και το ότι επανέφερε τα solo σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι κιθαρίστες και συγκροτήματα τα θεωρούσαν ‘εκτός μόδας’ (καταραμένο grunge!), το rythm section των Vinnie Paul (drums) και Rex Brown (μπάσο) να δημιουργεί ένα αδιαπέραστο ‘φράγμα’, οι Pantera δημιούργησαν ουσιαστικά ένα νέο είδος μουσικής, το λεγόμενο groove metal, και έγιναν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην ιστορία του heavy metal. Και τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα.. Δημοφιλή τραγούδια του album: “Cowboys from Hell”, “Cemetery Gates”, “Medicine Man”,”Psycho Holiday”, “The Art of Shredding” κ.α

24 Ιουλίου το 1993 Το Βρετανικό reggae συγκρότημα UB40 καταφέρνει να βρεθεί στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με την διασκευή στο τραγούδι του Elvis Presley με τίτλο “Can’t Help Falling in Love”. Είναι μέρος του soundtrack της ταινίας “Sliver”.

 

 

 24 Ιουλίου το 1965  Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Byrds και η διασκευή τους στο τραγούδι του Bob Dylan, “Mr Tambourine Man“

 

 

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΓΕΥΜΑ

Η Πίτα της Κικίτσας Μονοδένδρι

 

 

 

 

24 Ιουλίου  Echorama History
Το echorama.gr είναι το site που μας ταξιδεύει ποιητικά μέσα από το λόγο και την εικόνα, με όχημα τον πολιτισμό, τις περιηγήσεις και το πολιτικό βαρόμετρο.

πηγή: KL Gallery Web Radio.com

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο21 Ιουλίου  Echorama History
Επόμενο άρθρο25 Ιουλίου  Echorama History
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικών Παρουσιάσεων ΗΧΟΡΑΜΑΤΑ, Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Φεστιβάλ, Εκθέσεων Φωτογραφίας - Ζωγραφικής - κλπ κλπ. H classic63.com Vassilis Lappas αναλαμβάνει την διαχείριση τoυ ιστοτόπου σας με την παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμό και διαμόρφωση των ηλεκτρονικών σας σελίδων με τα άρθρα σας, των φωτογραφιών σας, με την δημιουργία διαφημιστικών slide shows (Banners), συλλογών φωτογραφιών και e-shop σε περιβάλλον Word Prees με χαμηλό κόστος. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here