ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
25 Ιουλίου  Echorama History
25 Ιουλίου  Echorama History
Το echorama.gr είναι το site που μας ταξιδεύει ποιητικά μέσα από το λόγο και την εικόνα, με όχημα τον πολιτισμό, τις περιηγήσεις και το πολιτικό βαρόμετρο.

πηγή: KL Gallery Web Radio.com

Ελληνική Μουσική και Ιστορία…

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου-Πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου-Πάρτυ στη Βουλιαγμένη-01   Σαν σήμερα 25 Ιουλίου 1983 Το Πάρτι στη Βουλιαγμένη Συναυλία που άφησε εποχή και συζητιέται μέχρι τις μέρες μας. Τη διοργάνωσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης μια Δευτέρα με πανσέληνο  στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Η παρουσία του κόσμου, που διψούσε για κάτι το διαφορετικό, ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Κόπηκαν γύρω στα 25.000 εισιτήρια, αλλά μέσα στο χώρο της συναυλίας βρέθηκαν πάνω από 50.000 άνθρωποι. Ο Τύπος τότε την είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής «Το Γούντστοκ της Ελλάδας».

O Λουκιανός σχεδίαζε και προετοίμαζε το «πάρτι στη Βουλιαγμένη» πάνω από ένα χρόνο. Οραματίστηκε «μια λαϊκή βραδιά με κάποιο αισθητήριο», μία μουσική γιορτή…

     Η Ιστορία της Μουσικής στον Κόσμο…

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου-Back In Black-AC-DC-03

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου-Back In Black-AC-DC   25 Ιουλίου το 1980 Ένας από τους σημαντικότερους δίσκους στην ιστορία της hard rock μουσικής κυκλοφορεί, το “Back In Black” των Αυστραλών AC/DC. Είναι ο πρώτος δίσκος του σχήματος μετά τον θάνατο του Bon Scott και ο πρώτος με τον μέχρι σήμερα τραγουδιστή τους Brian Johnson (ex- Geordie).Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Compass Point στούντιο στις Μπαχάμες, επιλογή που έγινε ώστε να είναι όλα τα μέλη του γκρουπ μαζί, να μην επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες και να μπορέσει και ο Johnson να προσαρμοστεί πιο γρήγορα. To εξώφυλλο αποφασίστηκε να είναι μαύρο, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον εκλιπόντα φίλο τους. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος τρεις μήνες  μετά  την κυκλοφορία του και μέχρι το 2007 είχε πουλήσει μόνο στις Η.Π.Α. περισσότερα από 22 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που τον καθιστά τον τέταρτο στη σειρά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στις Η.Π.Α. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 49 εκατομμύρια παγκοσμίως, τοποθετώντας το “Back Ιn Βlack”, στη δεύτερη θέση των υψηλότερων πωλήσεων όλων των εποχών, μετά το “Thriller” του Michael Jackson. Δημοφιλή κομμάτια: “Hells Bells”, “Shoot Τo Τhrill”, “You Shook Me All Night Long”

 

Σαν σήμερα 10 Ιουλίου-A Hard Day's Night     25 Ιουλίου το 1964 Οι The Beatles και το τρίτο τους άλμπουμ «A Hard Days Night» βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Θα παραμείνει στην κορυφή για είκοσι μία εβδομάδες. Περιέχει τραγούδια επιτυχίες όπως τα «A Hard Day’s Night», «And I Love Her», «Can’t Buy Me Love» κ.α. Κυκλοφόρησε στις 10 Ιουλίου ως το soundtrack του φιλμ «A Hard Day’s Night». Στην Αμερική κυκλοφόρησε δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 26 Ιουνίου.

 

Bob-Dylan-06   25 Ιουλίου το 1965 Για πρώτη φορά ο Bob Dylan εμφανίζεται με ηλεκτρική κιθάρα. Μέχρι τότε έπαιζε χωρίς τη βοήθεια του ηλεκτρισμού. Στους θεατές δεν άρεσε καθόλου ο νέος ήχος, οι οποίοι, μάλιστα, τον γιουχάρισαν.

 

 

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου-you re the one that i love Air Supply   25 Ιουλίου το 1981 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι «The One That You Love» των Air Supply. Είναι η πρώτη φορά που συγκρότημα από την Αυστραλία πετυχαίνει τέτοια θέση. Το τραγούδι είναι μέρος του έκτου στούντιο άλμπουμ των Air Supply με τίτλο «The One That You Love», το οποίο είναι και το πιο εμπορικό του συγκροτήματος.

 

 

Σαν σήμερα 25 Ιουλίου-Nina Simone   25 Ιουλίου το 1995 Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Nina Simone, ενώ βρισκόταν στην πίσω αυλή του σπιτιού της στη Νότια Γαλλία, πυροβολεί δύο έφηβους του διπλανού σπιτιού, οι οποίοι κολυμπούσαν στην πισίνα και έκαναν φασαρία. Η Simone τους είχε ζητήσει δύο φορές να μην κάνουν τόση φασαρία αλλά εκείνοι συνέχισαν. Ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε ελαφρά και η Simone κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων δολαρίων και μια αποζημίωση στην οικογένεια του τραυματισμένου αγοριού. Επιπλέον καταδικάστηκε σε δεκαοκτώ μήνες φυλάκισης με αναστολή και υποχρεωτικές ψυχολογικές συνεδρίες, όπου διαπιστώθηκε πως η Simone ήταν «ανίκανη να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των πράξεών της».

 

Monterey pop festival-a3    25 Ιουλίου το  1999 την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Woodstock ’99 που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, και κατά την διάρκεια της εμφάνισης των Red Hot Chili Peppers ξεσπάνε αρκετές εστίες φωτιάς. Νωρίτερα μια ομάδα υποστηρικτών της ειρήνης είχαν μοιράσει στο κοινό κεριά για να τα ανάψουν κατά την εκτέλεση του τραγουδιού “Under the Bridge”. Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία όταν πήρε φωτιά ο ένας πύργος ήχου από τα διάφορα σκουπίδια που καιγόντουσαν γύρω. Οι Red Hot Chili Peppers βγήκαν ξανά στην σκηνή, για ένα encore, και ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσαν ήταν και το “Fire” του Jimi Hendrix. Αργότερα ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Anthony Kiedis, δήλωσε πως το τραγούδι δεν ήταν για να ενθαρρύνουν το κοινό αλλά είχε ζητηθεί από την αδερφή του Jimi Hendrix να παιχτεί προς τιμή του.

 

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΓΕΥΜΑ

Η Πίτα της Κικίτσας Μονοδένδρι

 

 

 

 

25 Ιουλίου  Echorama History
Το echorama.gr είναι το site που μας ταξιδεύει ποιητικά μέσα από το λόγο και την εικόνα, με όχημα τον πολιτισμό, τις περιηγήσεις και το πολιτικό βαρόμετρο.

πηγή: KL Gallery Web Radio.com

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο24 Ιουλίου  Echorama History
Επόμενο άρθρο27 Ιουλίου  Echorama History
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικών Παρουσιάσεων ΗΧΟΡΑΜΑΤΑ, Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Φεστιβάλ, Εκθέσεων Φωτογραφίας - Ζωγραφικής - κλπ κλπ. H classic63.com Vassilis Lappas αναλαμβάνει την διαχείριση τoυ ιστοτόπου σας με την παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμό και διαμόρφωση των ηλεκτρονικών σας σελίδων με τα άρθρα σας, των φωτογραφιών σας, με την δημιουργία διαφημιστικών slide shows (Banners), συλλογών φωτογραφιών και e-shop σε περιβάλλον Word Prees με χαμηλό κόστος. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here