27 Οκτωβρίου Η Ιστορία της Μουσικής

1975
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

27 Οκτωβρίου Η Ιστορία της Μουσικής

27 Οκτωβρίου Η Ιστορία της Μουσικής

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΦΝΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

πηγή: KL Gallery Web Radio.com

   Η Ιστορία της Μουσικής 27 Οκτωβρίου το  1951 Ο άνθρωπος που αποτέλεσε  θεμέλιο λίθο των  Judas Priest, o “K. K.” Downing (Kenneth Downing, Jr., όπως είναι το κανονικό του όνομα),  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο West Bromwich της Αγγλίας και σε ηλικία 16 ετών τον έδιωξαν από το σχολείο. Λίγο αργότερα οι γονείς του, του έδειξαν την πόρτα της εξόδου και εκείνος διέβη το κατώφλι της.  Ενώ πλησίαζε τα 20, ανακάλυψε τη ροκ και την κιθάρα. Μεγάλη επιρροή του ήταν ο  Jimi Hendrix, πάνω στο στυλ του οποίου έχτισε τον δικό του τρόπο παιξίματος της κιθάρας. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μαζί με το φίλο του Ian Hill, αποφάσισαν να σχηματίσουν μια μπάντα, που έμελλε να γίνει οι Judas Priest.

Διαβάστε και αυτό...

Της Ηπείρου τα Πέτρινα Γεφύρια

   27 Οκτωβρίου το 1987  Για δεύτερη εβδομάδα στο Νο1 του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Michael Jackson με το τραγούδι “Bad”. Ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ του, που κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου. Το τραγούδι ήταν σε παραγωγή του τραγουδιστή με τον Quincy Jones και το video clip που ακολούθησε σε σκηνοθεσία του Martin Scorsese.

    27 Οκτωβρίου το 1962  Στα Curly Clayton Studios του Λονδίνου The Rolling Stones πραγματοποιούν τις πρώτες τους ηχογραφήσεις. Πρόκειται για τα τραγούδια “Soon Forgotten” (Muddy Waters), “Close Together” (Jimmy Reed) και “You Can’t Judge a Book (By Looking at the Cover)” (Bo Diddley).

Διαβάστε και αυτό...


ΟΙ ROLLING STONES Ο JAGGER ΚΑΙ H ANGIE

 

   27 Οκτωβρίου το 1973  Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Gladys Knight & the Pips και το τραγούδι “Midnight Train to Georgia“. Ήταν μέρος του άλμπουμ τους “Imagination”. Το 1974 τους χάρισε το βραβείο Grammy, “Best R&B Vocal Performance By A Duo, Group Or Chorus”.

 

Η Ιστορία της Μουσικής 27 Οκτωβρίου

Εάν σας άρεσε το αφιέρωμα,  παρακαλώ μοιραστείτε το με φίλους κοινοποιήστε το στα social media,  (Face Book- Twitter) κάντε εγγραφή στο newsletter μου. Η δύναμη του ιστολογίου είναι οι αναγνώστες του…..εσείς.

  Ένα Ταξίδι στα Σημαντικότερα Γεγονότα της Μουσικής σκηνής 

Μάθετε πρώτοι τα νέα του KL Gallery Web Radio με την εγγραφή σας στο newsletter

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου άρθρου του περιοδικού. Δεν επιτρέπεται και η αναμετάδοση των ηχητικών κειμένων μας σε οποιαδήποτε μορφή και προβολή, δίχως τη γραπτή  αδείας μας.

Για άμεση επικοινωνία  | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο25 Οκτωβρίου Η Ιστορία της Μουσικής
Επόμενο άρθρο28 Οκτωβρίου Η Ιστορία της Μουσικής
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΠΠΑΣ Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παραγωγή Οπτικοακουστικών Παρουσιάσεων ΗΧΟΡΑΜΑΤΑ, Διοργάνωση Εκδηλώσεων, Φεστιβάλ, Εκθέσεων Φωτογραφίας - Ζωγραφικής - κλπ κλπ. H classic63.com Vassilis Lappas αναλαμβάνει την διαχείριση τoυ ιστοτόπου σας με την παρακολούθηση, ενημέρωση, εμπλουτισμό και διαμόρφωση των ηλεκτρονικών σας σελίδων με τα άρθρα σας, των φωτογραφιών σας, με την δημιουργία διαφημιστικών slide shows (Banners), συλλογών φωτογραφιών και e-shop σε περιβάλλον Word Prees με χαμηλό κόστος. Για άμεση επικοινωνία : vassilislappas@classic63.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here